Foto: Anna Engström Frick

Vi planerar för återstart av ponnytävlingar 14 juni

Under fredagen lämnade Folkhälsomyndigheten och regeringen besked om lättnader i restriktionerna kring idrottstävlingar, från och med 14 juni. Detta gör att ponnytravet skulle kunna återuppta tävlingsverksamheten i begränsad form. Svensk Travsport publicerar regler och ny tävlingskalender tidigast fredag 5 juni.


Möjligheten till ponnytävlingar påverkas bland annat av de resebegränsningar som gäller för ej nödvändiga resor. För dagen tillåts i princip inga andra än yrkesnödvändiga resor, om restiden är längre än 1-2 timmar. Myndigheterna har dock flaggat för att nya besked kring sommarens resebegränsningar kan komma 3 juni.

Med bakgrund av detta planerar Svensk Travsport så här:

  • Vi förbereder för att kunna starta ponnytävlingar i begränsad form, tidigast från och med tävlingsdagen söndag 14 juni. Antalet lopp och antalet hästar per tävlingsdag kommer att begränsas.

  • Ett antal restriktioner och begränsningar, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kommer att gälla för att begränsa smittspridning. Ingen publik kommer att vara tillåten.

  • Vi arrangerar till en början endast separata ponnytävlingsdagar. Under sommaren körs alltså inga ponnylopp i samband med stortravets tävlingar.

  • Inga dubbeltrav med övernattning kommer att arrangeras under sommaren. Loppen körs endast på den ena av de ursprungligen planerade tävlingsdagarna.

  • Tävlingskalendern kommer att anpassas och göras om. En ny kalender för sommarens ponnytävlingar kommer att presenteras tidigast fredag 5 juni, eftersom vi måste avvakta myndigheternas besked om eventuella lättnader i resebegränsningarna. Samma dag publicerar vi även de restriktioner och begränsningar som kommer att gälla kring sommarens ponnytävlingar.

För dig som vill börja tävla i mitten av juni är det alltså dags att börja förbereda både hästen och dig själv. En viktig sak är att skaffa ett användarkonto på travsport.se, för att kunna använda det nya startanmälningssystemet. Läs mer via länken nedan.