Foto: Thomas Blomqvist, TR Media

Resultat och film från tisdagens avelsvärdering

I tisdags hölls vårens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Solvalla. Här kan du se resultaten för de visade hingstarna samt ett filmat sammandrag från hela dagen.


– Vi har sett att intresset för de filmade sammandragen och intervjuerna har varit stort och att de är väldigt uppskattade. Därför valde vi att fortsätta med konceptet även om pandemirestriktionerna nu släppts och det var möjligt att vara med på plats. Det känns också bra att kunna ge alla intresserade en möjlighet att kunna följa avelsvärderingen utan att behöva resa för långt. Liksom tidigare innehåller filmen förutom presentationerna av hingstarna även intervjuer och en insyn bakom kulisserna, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Filmen, som producerats i samarbete med TR Media, kan du se här nedanför. Den finns också på vår Youtube-kanal. 

Totalt avelsvärderades nio hingstar på plats och fem utlandsstationerade listhingstar bedömdes också på sin härstamning och meriter. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle, precis som vanligt.

Priset för bäst visade gick till Alexandra Wisén som visade Despot Power (bilden).

Häst Poäng
   
Mycket högt skattat avelsvärde  
Aetos Kronos 86
   
Högt skattat avelsvärde  
Francesco Zet 81
Missle Hill 80
Mister Hercules 74
   
Medelmåttigt skattat avelsvärde  
Oscar L.A. 56
Winston Sisa 56
   
Lågt skattat avelsvärde  
Despot Power 54
Kocu Boko 28
Tale of Jacks 28

Poängskalan: 100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde, 85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde, 70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde, 55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde.