Resultat och film från avelsvärderingen 4 november

I fredags hölls höstens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Sundbyholm. Här kan du se resultaten för de visade hingstarna samt ett filmat sammandrag från hela dagen.


Liksom de senaste två åren har även denna avelsvärdering filmats – och ett sammandrag släpps idag tillsammans med resultaten.

- Det känns väldigt bra att kunna erbjuda möjligheten att se avelsvärderingen utan att behöva resa och också kunna se det i efterhand i lugn och ro. Man får dessutom en inblick bakom kulisserna men det viktigaste är självklart presentationerna av hingstarna och intervjuerna. Det är alltid spännande med avelsvärderingar och det är kul att kunna visa upp det på ett lättillgängligt sätt, säger Christina Olsson, chef för avelsavdelningen på Svensk Travsport.

I filmen finns upplästa referat av omdömena och filmen, som producerats i samarbete med TR Media, kan du se här nedanför. På Svensk Travsports Youtube-kanal (länk här) hittar du också föregående avelsvärderingar, såväl som denna.

Totalt avelsvärderades sju hingstar på plats och fyra utlandsstationerade listhingstar bedömdes också på sin härstamning och meriter. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle, precis som vanligt.

Priset för bäst visade gick till Maria Riedl som visade National Prince (bilden)

Poängen och skattat avelsvärde

Damien 42 Lågt skattat avelsvärde
Forfantone Am 79 Högt skattat avelsvärde
Hell Bent for Am 69 Medelmåttigt skattat avelsvärde
Jaguar Dream 65 Medelmåttigt skattat avelsvärde
Moni Viking 75 Högt skattat avelsvärde
National Prince 47 Lågt skattat avelsvärde
Remarkable Feet 62 Medelmåttigt skattat avelsvärde

Hålltider i filmen
0:00 Introduktion
2:25 National Prince
6:46 Forfantone Am
14:05 Jaguar Dream
18:20 Hell Bent for Am
23:26 Staffan Philipsson
30:24 Damien
35:39 Remarkable Feet
38:56 Moni Viking
43:54 Avslutning