Travskola

Travskola

Funderar du på att börja med trav? Då är travskolan något för dig! Den första travskolan startade 1994 och idag finns det ungefär 25 stycken runt om i landet. Dit är alla välkomna för att lära sig mer om hästar och trav.

På travskolorna finns det utbildningar för alla åldrar – från nybörjarnivå till mer avancerade kurser för både barn, ungdomar och vuxna.

De flesta travskolor erbjuder så kallade knattekurser för barn från fem år och uppåt. Därefter följer någon form av nybörjarkurs, ofta kallad grundkurs eller järnkurs. Denna följs av olika fortsättningskurser som till exempel kan kallas för koppar, brons, silver och guld samt licenskurser för de som vill börja tävla i ponnytrav.

För vuxna erbjuder våra travskolor nybörjarkurser och fortsättningskurser, där grunderna inom trav gås igenom. Detta är något som kan fungera som en början till en så kallad B-licens och en egen travhäst. Läs mer om licenser för trav genom att följa länken i rutan uppe till höger.

Flera travskolor har också börjat ha kurser i monté, vilket innebär att man rider i trav.  Många travskolor ordnar även specialkurser inom till exempel träning, foder, selning med mera.

Här nedan hittar du länkar till alla landets travskolor så att du kan du se vilket utbud som erbjuds på just din travskola.

BanaOrt
AxevallaSkara
BergsåkerSundsvall
BodenBoden
BollnäsBollnäs
DanneroKramfors
EskilstunaEskilstuna
FärjestadKarlstad
GävleGävle
HagmyrenHudiksvall
HalmstadHalmstad
JägersroMalmö
KalmarKalmar
LindesbergLindesberg
MantorpLinköping
RommeBorlänge
RättvikRättvik
SkellefteåSkellefteå
SolvallaStockholm
SolängetÖrnsköldsvik
UmåkerUmeå
VaggerydVaggeryd
VisbyVisby
ÅbyMölndal
ÅmålÅmål
ÅrjängÅrjäng
ÖrebroÖrebro
ÖstersundÖstersund

Senast uppdaterad 2017-08-10. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet